12/12/2023 12/12/2023 Μια απροσδόκητη ευχάριστη φιλανθρωπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/12), στα γραφεία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο) Εκκλησιαστικού Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή του κόμματος κ. Γιάννη Σμυρλή, ο οποίος περιστοιχιζόταν από μια ομάδα πέντε θεματικών Γενικών Γραμματέων του κόμματος και συνεργατών αυτών. Συγκεκριμένα...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 20:26

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Σμυρλή

Διαδώστε:
Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Σμυρλή

Μια απροσδόκητη ευχάριστη φιλανθρωπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/12), στα γραφεία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο) Εκκλησιαστικού Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή του κόμματος κ. Γιάννη Σμυρλή, ο οποίος περιστοιχιζόταν από μια ομάδα πέντε θεματικών Γενικών Γραμματέων του κόμματος και συνεργατών αυτών.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο αποτελούσαν: η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο Γραμματέας ΑμεΑ Κώστας Λολίτσας, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας και στελέχη των γραμματειών.
Αφορμή για την επίσκεψη, έδωσε η παράδοση ειδών ρουχισμού στο ΚΕ.Σ.Ο, φορέα γνώριμο και συνεργαζόμενο από παλιά, με τη νέα Γραμματέα του κόμματος κα Μαρία Συρεγγέλα η οποία πολύ πρόσφατα αντικατέστησε τον κ. Παύλο Μαρινάκη.

Ο ρουχισμός συγκεντρώθηκε από την προσφορά μελών της ΝΔ. Για την συγκεκριμένη δράση πρωτοστάτησε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού κα Πίστη Κρυσταλλίδου.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ κύριες Μερόπη Καλδή, Σοφία Κώνστα-Πέππα και Μάρθα Σαμαρά και η Διευθυντρια κα Μαίρη Πίνη η οποία ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΝΔ και την ξενάγησε στους χώρους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και των γραφείων.

Ακόμα αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Κέντρου, που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, την περίθαλψη των θυμάτων έμφυλης βίας, τη στήριξη κυρίως των ανέργων μελών της οικογένειας, που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία με τη λειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους των μελών των ωφελούμενων οικογενειών σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Παρουσίασε τους συνεργάτες του ΚΕ.Σ.Ο κα. Μαρία Νικολάου, που μεταξύ άλλων έρχεται σε επικοινωνία με χορηγούς για τον εμπλουτισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τον κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη υπεύθυνο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που λειτουργούν στο ΚΕ.Σ.Ο ως Κέντρα Δια βίου Μάθησης από το 2015. Παρουσίασε την κοινωνική λειτουργό Ειρήνη Χαιρέτη, που από κοινού με τη ψυχολόγο κα Κωνσταντίνα Δήμα μεριμνούν, για τη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών. Και όσες εξ αυτών έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοηθείας, τις εντάσσουν για υλική στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιπρόσθετα η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο αναφέρθηκε στη δράση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που υλοποιεί ο φορέας από το 2018 σε σχολεία της Αθήνας, της Αττικής και όπου αλλού προσκληθεί. Μόνο μέσα στο 2023 επισκεφθήκαμε 25 σχολεία της Αθήνα και αλλά πέντε στην Αττική.

Ακόμα η κα Πίνη ενημέρωσε για τις συνεργασίες, που έχει αναπτύξει το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ με φορείς, όπως: η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(Π.Ε.Ο.Ο), με την οποία κάνουν κοινές δράσεις σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και παιδικής προστασίας, σωφρονιστικά καταστήματα και ακριτικές περιοχές, όπως η Θράκη και ο Άη Στράτης, σε δομές ασυνόδευτων ανήλικων, κ.α. Δράσεις που υλοποιούνται με την άδεια των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων και των Υγειονομικών Περιφερειών. Ανάλογες δράσεις γίνονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, την Επιστημονική Εταιρεία Υποστήριξης Ασθενών με πρόβλημα στο Θυρεοειδή «Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.», την Ακαδημία Εθελοντισμού και άλλους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Διευθύντρια και μελή του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές και ευχαρίστησαν το κλιμάκιο της ΝΔ και τη χορηγό, τόσο για την επίσκεψη, όσο και τον ρουχισμό που προσφέρθηκε στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων