20/11/2021 20/11/2021 Σε θερμό κλίμα φαίνεται να πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσκληση και τόνισε: «Ευχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών, το καλό...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2021 - 21:00

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Διαδώστε:
Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σε θερμό κλίμα φαίνεται να πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσκληση και τόνισε:

«Ευχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχές όλων των μελών της Συνόδου και της Ιεραρχίας και εξέφρασε την αγάπη του προς τον Παναγιώτατο, λέγοντας:

«Σας υποδεχόμεθα με πολλή αγάπη και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη, μέσα στις πολλές δυσκολίες, να έχετε πάντοτε το θάρρος και τη δύναμη να αντεπεξέρχεστε, όπως το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι κοντά σας».

«Η ενότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στην ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλάδα.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και η συνοδεία του Πατριάρχη.

Αύριο το πρωί, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων