15/12/2023 16/12/2023 Επίσκεψη σε δομή της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 κατόπιν επιθυμίας του, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Estermann, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Tobias Schläpfer, Επικεφαλής του Ελβετικού Γραφείου Συνεισφορών, τον κ. Κωνσταντίνο Μουρτεζά, Υπεύθυνο Εθνικού Προγράμματος και την κα Ιωάννα Θανάσης, Ακόλουθο της Πρεσβείας....
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 1:26

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα σε δομή της «Συνύπαρξις»

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα σε δομή της «Συνύπαρξις»

Επίσκεψη σε δομή της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 κατόπιν επιθυμίας του, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Estermann, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Tobias Schläpfer, Επικεφαλής του Ελβετικού Γραφείου Συνεισφορών, τον κ. Κωνσταντίνο Μουρτεζά, Υπεύθυνο Εθνικού Προγράμματος και την κα Ιωάννα Θανάσης, Ακόλουθο της Πρεσβείας.

Τους υψηλούς  επισκέπτες υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης μαζί με ομάδα των υπαλλήλων της δομής και αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης σημείωσε ότι φιλοσοφία της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι να δημιουργεί χώρους που θα δίνουν την αίσθηση ενός ασφαλούς σπιτικού μέσα στο οποίο τα παιδιά θα γιατρέψουν τα τραύματα του παρελθόντος.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με μία εγκάρδια και εις βάθος συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο ο Γενικός Διευθυντής όσο και τα στελέχη της δομής ενημέρωσαν τους επισκέπτες για το τρόπο λειτουργίας της, τις δραστηριότητες των παιδιών αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Από τη μεριά του ο Ελβετός Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για το επιτελούμενο έργο όσο και για την ίδια την δομή η oποία προσφέρει στα παιδιά μία ολοκληρωμένη φροντίδα. Εξέφρασε δε την επιθυμία, και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της Ελβετικής Συνομοσπονδίας με την «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», να αναζητήσει τρόπους να ενισχυθούν τα προγράμματα δραστηριοτήτων των παιδιών.

Ο Γενικός Διευθυντής ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Ελβετό Πρέσβη όσο και τα μέλη της συνοδείας του για τα θερμά τους λόγια αλλά και για την διάθεση ακόμα μία φορά να ενισχυθεί το έργο της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα ενώ παρέλαβε εκ μέρους των επισκεπτών για τα παιδιά αναμνηστικά καπέλα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων