22/11/2019 22/11/2019 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αρκετών Αρχιερέων, Ακαδημαϊκών, κλήρου και λαού από την Πελοπόννησο και την Αττική πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος πληροφορικής της σχολής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Εκ μέρους της Πολιτειακής ηγεσίας το παρών έδωσε ο...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 20:26

Επίτιμος Διδάκτορας στο Παν. Πειραιά ο Μητρ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Επίτιμος Διδάκτορας στο Παν. Πειραιά ο Μητρ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αρκετών Αρχιερέων, Ακαδημαϊκών, κλήρου και λαού από την Πελοπόννησο και την Αττική πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος πληροφορικής της σχολής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Εκ μέρους της Πολιτειακής ηγεσίας το παρών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής.

Η αναγόρευση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” η οποία είναι γεμάτη ασφυκτικά από κόσμο.

Η εκδήλωση άρχισε με μουσική από την Ευρωπαϊκή χορωδία μουσικού σχολείου Σπάρτης.

Ο Πρύτανης του Παν. Πειραιώς καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία όλων και αναφέρθηκε στην ιστορία της αναγόρευσης των επιτίμων διδακτόρων κάνοντας αναφορά σε διεθνείς προσωπικότητες που φέρουν αυτόν τον τίτλο.

Επεσήμανε ότι επέλεξαν να αναγορεύσουν τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης επίτιμο για την συμβολή του στον πολιτισμό στα γράμματα, αλλά και για το συγγραφικό και το κοινωνικό του έργο. Ο Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής κ. Γεώργιος Τσιχριντζής αναφέρθηκε στο έργο του τμήματος, στα προγράμματα και στις διεθνείς διακρίσεις του.

Μετά την περιένδυση του τιμώμενου προσώπου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου ο Μητρ. Σπάρτης ευχαρίστησε τον Πρύτανη,τη σύγκλητο και τα μέλη του πανεπιστημίου για την τιμητική αυτή διάκριση. «Οι έπαινοι σας κ. Πρύτανη θα προσδιορίζουν την ευθύνη μου» τόνισε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος και συγκινημένος δήλωσε ότι η τιμητική διάκριση ανήκει στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης αλλά “απλώνεται” και στην Εκκλησία μας.

“Ήταν μια πολύ ωραία ημέρα. Δεν είναι μόνο τιμή για τον άγιο Σπάρτης αλλά και για την εκκλησία, τον τόπο, την πατρίδα και την ίδια την επιστήμη. Θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά” ανέφερε στην Κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” και στον Γιώργο Φερδή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Πρέπει να αναφερθεί ότι την απόφαση του Τμήματος Πληροφορικής, ύστερα από εισήγηση του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Βέργαδου, επικύρωσε ομόφωνα η Σύγκλητος τον περασμένο Ιούλιο.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων