30/12/2019 30/12/2019 Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο με την συμπλήρωση επτά ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη). Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Γούλας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής Αττικής, ο οποίος ήταν Διάκονος...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:16

Επτά χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου

Διαδώστε:
Επτά χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο με την συμπλήρωση επτά ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη).

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Γούλας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής Αττικής, ο οποίος ήταν Διάκονος του μακαριστού π. Πέτρου και συνδεόταν μαζί του και οι αρχιμανδρίτες π. Θεόδωρος Μίχας και π. Σεραφείμ Παυλίδης, με την συμμετοχή πιστών που γνώριζαν τον μακαριστό Μητροπολίτη και συνδέονταν μαζί του.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τους ανωτέρω ιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει τον μακαριστό κυρό Πέτρο στο χώρο της αγάπης του και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς να έχουν την ευχή του Γέροντα μιμούμενοι την αγάπη που είχε προς όλους.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων