22/11/2022 22/11/2022 Με την παρουσία του Δ.Σ. και των μελών του ιστορικού συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους», αλλά και πλήθους πιστών, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου, σύμφωνα με την πολυετή παράδοση του Συλλόγου. Του Εσπερινού που τελέσθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, προεξήρχε...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 16:19

Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου με την παρουσία του ιστορικού συλλόγου “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”

Διαδώστε:
Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου με την παρουσία του ιστορικού συλλόγου “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”

Με την παρουσία του Δ.Σ. και των μελών του ιστορικού συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους», αλλά και πλήθους πιστών, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου, σύμφωνα με την πολυετή παράδοση του Συλλόγου.

Του Εσπερινού που τελέσθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, προεξήρχε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου και αναφέρθηκε στον ρόλο και την προσφορά της Θεοτόκου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, που τόσο με την ταπεινή της υπακοή, όσο και με την ανιδιοτελή αγάπη και απαράμιλλη αρετή της αποτελεί πρότυπο βιωτής για όλους μας.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο πρόεδρος του συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους» κ. Γεράσιμος Φωκάς και τα μέλη του Δ.Σ., ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, μέλη του Συλλόγου και φίλοι, Καθηγητές και φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων