11/10/2023 11/10/2023 Περίπου 500 προσκεκλημένοι θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών κατά την τελετή έναρξης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία, με το ναό να έχει λάβει στο εσωτερικό του ειδική διαρρύθμιση για την υποδοχή και τις θέσεις στις οποίες θα καθίσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.  Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 12:59

Έτοιμος ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών για την έναρξη του Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία” (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Έτοιμος ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών για την έναρξη του Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία” (ΦΩΤΟ)

Περίπου 500 προσκεκλημένοι θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών κατά την τελετή έναρξης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία, με το ναό να έχει λάβει στο εσωτερικό του ειδική διαρρύθμιση για την υποδοχή και τις θέσεις στις οποίες θα καθίσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται τρεις Προκαθήμενοι – Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος,  Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος- μαζί με τον οικοδεσπότη, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών: Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Πολωνίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από την 11η έως την 14η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών στις 11 Οκτωβρίου 2023, ενώ οι λοιπές συνεδρίες (12-14 Οκτωβρίου 2023) θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θα παραστούν, επίσης, οι επικεφαλής των Αυτονόμων Ορθόδοξων Εκκλησιών:  Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων και Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος Την Ημιαυτόνομο Εκκλησία της Κρήτης θα εκπροσωπήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος μετά τουΜητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Ήδη έχει δηλώσει την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλά μέλη της Κυβέρνησης, Γενικοί Γραμματείς και προσωπικότητες και, βεβαίως, τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της Τελετής έναρξης έχεις ως εξής: 

Κήρυξη της Έναρξης των Εργασιών του Συνεδρίου 18.30-19.00 από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος B´ θα απευθύνουν χαιρετισμό παρουσία Προκαθημένων, Εκπροσώπων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Κεντρική διάλεξη: Χρυσόστομος Σταμούλης (Καθηγητής Α.Π.Θ.) “Από τον υλικό στον άυλο κόσμο: Πως φθάσαμε ως εδώ;”

Συντονίζει ο Αλέξανδρος Κατσιάρας, Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ

 

Διαβάστε επίσης: 

Περί της αφίξεως του Οικουμενικού Πατριάρχου και των Εκπροσώπων των Εκκλησιών στην Αθήνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων