31/07/2021 31/07/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Η φιλανθρωπία είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς όπου η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει την τεράστια συμβολή της σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως ανακουφίζοντας εκατομμύρια ψυχές. Παράλληλα αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα στην κοινωνική προσφορά και στην χώρα μας. Κατά την διάρκεια του 2020, έτος που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και από...
31 Ιουλίου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2021 - 8:34

Φιλανθρωπία εν μέσω πανδημίας: Η σπουδαία προσφορά της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα άνθρωπο – Αποκαλυπτικά στοιχεία

Διαδώστε:
Φιλανθρωπία εν μέσω πανδημίας: Η σπουδαία προσφορά της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα άνθρωπο – Αποκαλυπτικά στοιχεία
  • Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η φιλανθρωπία είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς όπου η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει την τεράστια συμβολή της σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως ανακουφίζοντας εκατομμύρια ψυχές. Παράλληλα αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα στην κοινωνική προσφορά και στην χώρα μας.

Κατά την διάρκεια του 2020, έτος που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και από τις συνέπειες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η Εκκλησία κατέγραψε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο συμμετέχοντας έμπρακτα στην προσπάθεια που γίνεται να βρουν πνευματική και υλική ανακούφιση οι ενδεείς συνάνθρωποι μας.

Εθελοντικές αιμοδοσίες, ενίσχυση των συσσιτίων, συστράτευση εθελοντών για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που πραγματοποίησε η Εκκλησία διευρύνοντας το φιλανθρωπικό της έργο στην δύσκολη αυτή εποχή.

 

 

Περισσότερα από 108 εκατομμύρια ευρώ διέθεσε για το φιλανθρωπικό της έργο το 2020 η Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την διάρκεια του 2020, η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις δαπάνησαν συνολικά για φιλανθρωπία το ποσό των 108.711.006,09 ευρώ.

Επιπλέον, 479.026 συνάνθρωποι μας βρήκαν στήριξη στο φιλανθρωπικό δίκτυο που έχει αναπτύξει η Εκκλησία σε όλη την χώρα,  οι δομές που λειτουργούν ανέρχονται σε 4.244, ενώ οι εθελοντές ανέρχονται σε 19.078 άτομα. Επίσης, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία για την τελευταία πενταετία (2016-2020), κάθε χρόνο δαπανώνται για φιλανθρωπικό έργο περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά εκατοντάδων άλλων δομών που λειτουργούν παράλληλα και σε συνεργασία με την Εκκλησία, αλλά και με το προσωπικό έργο που επιτελούν ιερείς σε πολλές γωνιές της πατρίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τον αναλυτικό απολογισμό των δαπανών για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το έτος 2020 στο σχετικό εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου.

 

Απάντηση με πράξεις και έργα ζωής

Σε μία εποχή που κάποιοι απαξιώνουν το έργο, την προσφορά και την αποστολή της Εκκλησίας, αυτή απαντά με πράξεις και έργα ζωής. Συνεχίζει να χορταίνει και να ξεδιψά τις ψυχές των πιστών μεριμνώσα τόσο για τις πνευματικές τους ανάγκες όσο και για τις υλικές, πιστή στο χρέος και στην αποστολή της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων