04/03/2019 04/03/2019 Η  Επιτροπή Διαλόγου θα βρεθεί και πάλι στη συνεδρίαση της αυριανής ΔΙΣ  η οποία και θα ενημερώσει τα μέλη της ΔΙΣ για την εως τώρα πορεία των συναντήσεων με την ηγεσία του υπουργείο Παιδείας και θα καταθέσει το πολυσέλιδο “πλαίσιο υλοποίησης”της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, που δόθηκε από τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου. Η...
04 Μαρτίου, 2019 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 19:06

Η επιτροπή διαλόγου αύριο στη ΔΙΣ. Θα καταθέσει το “πλαίσιο υλοποίησης” της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας;

Διαδώστε:
Η επιτροπή διαλόγου αύριο στη ΔΙΣ. Θα καταθέσει το “πλαίσιο υλοποίησης” της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας;

Η  Επιτροπή Διαλόγου θα βρεθεί και πάλι στη συνεδρίαση της αυριανής ΔΙΣ  η οποία και θα ενημερώσει τα μέλη της ΔΙΣ για την εως τώρα πορεία των συναντήσεων με την ηγεσία του υπουργείο Παιδείας και θα καταθέσει το πολυσέλιδο “πλαίσιο υλοποίησης”της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, που δόθηκε από τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι “Συνέρχεται, από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 162ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως”.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να οριστεί και η ημερομηνία για την σύγκληση της Ιεραρχίας, η οποία θα κληθεί να λάβει και τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας.

Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθεί στενά ο Κλήρος. Τόσο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, όσο και οι Ιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους για τις αλλαγές.

Ενα άλλο θέμα το οποίο απασχολεί την Εκκλησία της Ελλάδας, είναι και αυτό της χορήγησης του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και για το οποίο θα κληθεί να λάβει θέση.

Φλέγον θεωρείται επίσης, και το ζήτημα με τον Μητροπολίτη Περιστερίου και δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχώς διάστημα να έχουμε εξελίξεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων