08/12/2022 08/12/2022 Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος “Πηγές Κανονικού Δικαίου” της Αναπληρωτρίας Καθηγητρίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Έλενας Γιαννακοπούλου, νομικού και μέλους της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση-ενημέρωση των φοιτητών στην πολύτομη-πολύτιμη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Συνοδικό Μέγαρον, Ιασίου...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 14:50

Φοιτητές Θεολογίας ξεναγήθηκαν στο Συνοδικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Φοιτητές Θεολογίας ξεναγήθηκαν στο Συνοδικό Μέγαρο

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος “Πηγές Κανονικού Δικαίου” της Αναπληρωτρίας Καθηγητρίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Έλενας Γιαννακοπούλου, νομικού και μέλους της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση-ενημέρωση των φοιτητών στην πολύτομη-πολύτιμη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Συνοδικό Μέγαρον, Ιασίου 1, Αθήνα) από τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης, Θεολόγο και πολυγραφότατο Συγγραφέα κ. Εμμανουήλ Μελινό.

Στην συνέχεια, με την προτροπή και διαμεσολάβηση του ιδίου, η Καθηγήτρια μετά των φοιτητών της έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο -κατά το διάλειμμα της πρώτης ημέρας Συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου- στην μεγάλη αίθουσα Συνάξεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, περιστοιχούμενος από Συνοδικούς Αρχιερείς, χαιρέτισε ένα-ένα πρόσωπο, εκφράζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον του και απηύθυνε πατρικές εόρτιες προσρήσεις και νουθεσίες, προτρεπόμενος τους φοιτητές να συνεχίσουν με ζήλο τον δρόμο της καταρτίσεως, λέγων χαρακτηριστικώς: “Με το καλό να μας φέρετε πολλές διατριβές”!

Ακολούθως, πάλι στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης, ο Διευθυντής της κ. Μελινός προσέφερε τεύχος με τις τροποποιήσεις του Ν. 599/1977 και νηστίσιμα γλυκίσματα, ενώ παρεκάλεσε τον γειτνιάζοντα Γραμματέα των Συνοδικών Δικαστηρίων Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Σωμαράκη, ο οποίος ενημέρωσε την ομάδα των επισκεπτών, επί θεμάτων Κανονικού Δικαίου και εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων