10/10/2021 10/10/2021 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου ο οποίος εξελέγη από το σώμα της Ιεραρχίας την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου λαμβάνοντας 48 ψήφους. Στο Πολυαρχιεαρατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου,...
10 Οκτωβρίου, 2021 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2021 - 23:43

Φωτοστιγμές από την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Φωτοστιγμές από την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου ο οποίος εξελέγη από το σώμα της Ιεραρχίας την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου λαμβάνοντας 48 ψήφους.

Στο Πολυαρχιεαρατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν πολλοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπως και στη χθεσινή χειροτονία του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, έτσι και σήμερα η εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό ήταν διαφορετική σε σχέση με χειροτονίες του παρελθόντος λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων