07/11/2023 07/11/2023 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκηρύσσουν τον Γ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με γενικό θέμα: ”Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου 1922-2022”. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, οι...
07 Νοεμβρίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2023 - 10:16

Γ’ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: “Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου 1922-2022”

Διαδώστε:
Γ’ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: “Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου 1922-2022”

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκηρύσσουν τον Γ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με γενικό θέμα: ”Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου 1922-2022”.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπη ταινία (βίντεο) μικρού μήκους διάρκειας μέχρι 6’, με θέμα σχετικό με μία από τις ακόλουθες προσωπικότητες:

  1. Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
  2. Νεομάρτυς Αγία Ελένη της Σινώπης
  3. Ηλίας Βενέζης
  4. Φίλων Κτενίδης (Ίδρυμα Παναγία Σουμελά).

Στόχος του Διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να μελετήσουν και να γνωρίσουν μέσω της έρευνας την ιστορική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ελληνικού Πολιτισμού στη Μικρά Ασία και στον Πόντο μέχρι το 1922.

Οι ομάδες μαθητών και μαθητριών, που θα βραβευθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, μαζί με τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς θα μετάσχουν σε μία τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Χαλκίδα, τον Απρίλιο του 2024.

Δείτε την Αφίσα του Διαγωνισμού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων