02/02/2024 02/02/2024 Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» και προβλέπει τη θέσπιση επέκτασης του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Την ώρα που το νομοσχέδιο το οποίο έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου...
02 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2024 - 9:40

“Γάμος ομοφύλων: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Στα χέρια των 300 η Επιστολή της Ιεράς Συνόδου που κάνει λόγο για ανατροπή των οικογενειακών θεσμών

Διαδώστε:
“Γάμος ομοφύλων: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Στα χέρια των 300 η Επιστολή της Ιεράς Συνόδου που κάνει λόγο για ανατροπή των οικογενειακών θεσμών

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» και προβλέπει τη θέσπιση επέκτασης του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Την ώρα που το νομοσχέδιο το οποίο έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου έφτανε στη Βουλή, στα χέρια των 300 Βουλευτών βρίσκεται η Επιστολή την οποία απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία ενημερώνονται αναλυτικά και με επιχειρήματα για την αντίθεση της Εκκλησίας απέναντι στη θέσπιση ενός τέτοιου νόμου.

Στα χέρια των Βουλευτών η Επιστολή της Ιεράς Συνόδου

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που είχε λάβει η έκτακτη Ιεραρχία της 23ης Ιανουαρίου, η Ιερά Σύνοδος θα ενημέρωνε εκτός από τον λαό της και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έτσι, απέστειλε την σχετική Επιστολή μέσα στην οποία εξηγεί γιατί είναι αντίθετη απέναντι στη θέσπιση ενός τέτοιου νόμου. Μέσα από οκτώ θέσεις με επιχειρήματα, τονίζει προς τους Βουλευτές ότι “Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδεμόνες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων”. 

Επιγραμματικά οι 8 θέσεις έχουν ως εξής:

  1. Η θεολογική θεώρηση της Εκκλησίας για τον γάμο, τα δύο φύλα και τις σχέσεις γονέων και παιδιών
  2. Η σκοποθεσία και λειτουργία του γάμου για την Πολιτεία
  3. Ο μύθος της ανισότητας στον γάμο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
  4. Το επιχείρημα της ανισότητας μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών
  5. Η δικαιολόγηση του νομοσχεδίου ως αναπόφευκτης λύσης
  6. Λοιπά επιχειρήματα υπέρ του νομοσχεδίου
  7. Οι επιπτώσεις του ομόφυλου γάμου και της ομόφυλης υιοθεσίας
  8. Η δήθεν απαγόρευση της παρένθετης κύησης

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τονίζει προς τους Βουλευτές ότι σέβεται μόνο το μυστήριο του χριστιανικού Γάμου και τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου γενικώς. Ωστόσο διαφωνεί προκειμένου με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα, η οποία συγκρούεται με την χριστιανική ανθρωπολογία και την ανάγκη ορθής ανάπτυξης των παιδιών.

“Σας καλούμε να λάβετε υπ’ όψιν ότι το νομοσχέδιο δεν επιλύει με μεταβατική ρύθμιση ένα παρόν πρόβλημα ορισμένων ομοφυλοφίλων, αλλά ανατρέπει συνολικά και πάγια τους οικογενειακούς θεσμούς της χώρας με τρόπο που υπερβαίνει τις συγκυριακές ανάγκες, τις οποίες υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, και με στόχο να ικανοποιηθούν παράλογες ιδεολογικές απαιτήσεις, υιοθετώντας εφεξής μια ισοπεδωτική ιδεολογία περί φύλου. Θύματα αυτής της νομοθεσίας δεν θα είναι αφηρημένες αξίες, η παράδοση και ο πολιτισμός της χώρας, αλλά τα δικαιώματα των μελλοντικών παιδιών και τα θεμέλια λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας”, υπογραμμίζεται με την ευχή οι Βουλευτές να δώσουν την δέουσα προσοχή σε όσα προαναφέρθηκαν. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την Επιστολή).

Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Oπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση στην οποία συνολικά υποβλήθηκαν 8.914 σχόλια. Ωστόσο, όπως μπορεί να διαπιστωθεί και από τα σχόλια, χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το νομοσχέδιο. (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση).

Εκτός από τους πολίτες σημαντική μερίδα Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ άλλοι βουλευτές θα επιλέξουν τον δρόμο της αποχής. Μεταξύ αυτών, όπως έχει δηλώσει δημόσια, θα είναι και ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει, όπως και Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν χωρίς την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, με ορισμένους να έχουν γνωστοποιήσει ήδη ότι θα καταψηφίσουν. Κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ.

Οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Θηβών μίλησαν για τις εξελίξεις στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μιλώντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, και στο Pemptousia FM, καυτηρίασε τα σχόλια ορισμένων ιεραρχών στις δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ανέλυσε το θεολογικό μέρος του ανακοινωθέντος της έκτακτης Ιεραρχίας του Ιανουαρίου.

Για την επιχειρούμενη αποδόμηση της οικογένειας, τις ανατροπές στις θεσμοθετημένες αρχές, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της πατρίδας μας που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό, μίλησε στο ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Καλεσμένος στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε τις απόψεις του επί του φλέγοντος ζητήματος και τις συνέπειες που θα επιφέρει στην κοινωνίας μας η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων.

Ακούστε ένα απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: 

“Ο “γάμος ομοφυλοφίλων” ανατρέπει το Χριστιανικό γάμο και το πρότυπο της οικογένειας” – Η Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον λαό της

ΙΣΚΕ για “γάμο” ομοφυλοφίλων: “Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μια αυταπάτη στην οποία είναι καθηλωμένα τα ζευγάρια ιδίου φύλου”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων