12/11/2023 13/11/2023 Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπήρξε ο άνθρωπος του Θεού τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο γεγονός η Αθήνα να τιμά φέτος τον μεγάλο πατέρα της Εκκλησίας, παρουσία της Τιμίας Κάρας του. Άγιος Ελευθέριος: Ρεπορτάζ, Νικόλαος Ζαΐμης Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Με τη ροή...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 16:27

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: Ευλογία για την Αθήνα να τιμά τον Ιερό Χρυσόστομο με την έλευση της Τιμίας Κάρας

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: Ευλογία για την Αθήνα να τιμά τον Ιερό Χρυσόστομο με την έλευση της Τιμίας Κάρας

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπήρξε ο άνθρωπος του Θεού τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο γεγονός η Αθήνα να τιμά φέτος τον μεγάλο πατέρα της Εκκλησίας, παρουσία της Τιμίας Κάρας του.

Άγιος Ελευθέριος: Ρεπορτάζ, Νικόλαος Ζαΐμης

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με τη ροή του κόσμου να είναι ασταμάτητη για να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Νοεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. 

Η Αθήνα έχει τη μεγάλη τιμή και ευλογία φέτος να εορτάζει τον μεγάλο πατέρα της Εκκλησία, τον χρυσορήμονα Ιωάννη, παρουσία της Τιμίας κάρας και του Άφθαρτου αριστερού Ωτίου του Αγίου, η οποία βρίσκεται από χθες στην πρωτεύουσα από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου και θα παραμείνει έως και την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου. 

Η Τιμία Κάρα, 1617 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου, βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’. Στο μεγάλο αυτό γεγονός της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην ακολουθία του Εσπερινού, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος χθες κόμισε την Τιμία Κάρα στον ναό του Αγίου Ελευθερίου, αρχικά αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ χαρακτήρισε ως μόνιμη πλέον την ευλογία που κομίζει ο Άγιος με την έλευση της Τιμίας Κάρας στην Αθήνα. 

Χαρακτήρισε, ακόμη, ως ευκαιρία τις ημέρες της προσκύνησης καθώς μέσα από την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας τρεφόμαστε πνευματικά. “Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι λατρευτική εκκλησία”, είπε καθώς μέσα σε αυτή δίνεται μεγάλη σημασία στη λατρεία. Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. “Εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο ιεροκήρυκα. Βίωνε τον Χριστό. Βίωνε της Αγία Χάρη”, υπογράμμισε. 

Μιλώντας για το φρόνημα του Ιερού Χρυσοστόμου, ο Γέροντας Εφραίμ, σημείωσε ότι ο Άγιος δεν δίσταζε να τα βάζει ακόμη και με αυτοκράτορες, γιατί ήταν υπέρμαχος του δικαίου. Υπήρξε ελεήμων άνθρωπος. Ήταν αμέτοχος φιλαργυρίας. Είχε πρωτίστως ως έργο του την πνευματική εργασία. Ο Άγιος ήταν ο αληθινός του Θεού. Ο Άγιος Ιωάννης υπήρξε ο άνθρωπος του Θεού”, είπε, μεταξύ άλλων.

Ο Γέροντας Εφραίμ ευχήθηκε στο τέλος της ομιλίας του ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος να δίδει την ευλογία και την χάρη του. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε ιερά παράκληση στον Άγιο Ιωάννη. 

Ο ναός του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο για να έχει ο πιστός λαός τη δυνατότητα να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων