31/01/2024 01/02/2024 Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η υπογεννητικότητα και το ζήτημα της φτώχειας που πλήττει μεγάλο μέρος της κοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειο Στίγκα, ο οποίος εθιμοτυπικά επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών το μεσημέρι...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 19:56

Για ομοφύλους, υπογεννητικότητα και φτώχεια συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-Πρόεδρος «Σπαρτιατών»

Διαδώστε:
Για ομοφύλους, υπογεννητικότητα και φτώχεια συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-Πρόεδρος «Σπαρτιατών»

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η υπογεννητικότητα και το ζήτημα της φτώχειας που πλήττει μεγάλο μέρος της κοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειο Στίγκα, ο οποίος εθιμοτυπικά επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης 31ης Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του κόμματος, ο κ. Στίγκας εξέφρασε την αντίθεσή του με τις προωθούμενες ρυθμίσεις της Kυβέρνησης αποτυπώνοντας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τις σκληρές θέσεις των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» κατά της εμπορευματοποίησης της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας που ουσιαστικά παρακάμπτει την αρχέγονη σχέση μητρότητας-πατρότητας.

Επίσης ο κ. Στίγκας έθεσε το σοβαρότατο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, η οποία τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην πατρίδα μας, την ευαισθητοποίηση της Εκκλησίας, την ενημέρωση του πολιτικού κόσμου επί του θέματος και την εξεύρεση λύσεων, μέσω γόνιμου διαλόγου.

Στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου που ακολούθησε, το ζήτημα του αυξανόμενου ποσοστού των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε τροχιά κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η κρίση των ηθικών αξιών αναδείχθηκαν ως ζωτικής σημασίας για το μέλλον της πατρίδας μας.

Τον Πρόεδρο της Κ.Ο. «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειο Στίγκα, κατά την επίσκεψη στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνόδευαν ο Διευθυντής του κόμματος, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος και η Εκπρόσωπος Τύπου, Κορίνα Τριανταφύλλου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων