21/06/2022 22/06/2022 Στον φιλόξενο χώρο του Αρχοντικού των Μπενιζέλων (Οικία Αγίας Φιλοθέης) στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 η παρουσίαση του τόμου «Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών».  Ο τόμος περιέχει τα πρακτικά του Συνεδρίου, που συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων,...
21 Ιουνίου, 2022 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 0:28

«Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον φιλόξενο χώρο του Αρχοντικού των Μπενιζέλων (Οικία Αγίας Φιλοθέης) στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 η παρουσίαση του τόμου «Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών».

Ο τόμος περιέχει τα πρακτικά του Συνεδρίου, που συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας ΙΑΑ και έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη. Τόσο το Συνέδριο όσο και η έκδοση των πρακτικών του αποτελούν συμβολή στην προσπάθεια ανάληψης πρωτοβουλιών και δημιουργίας συνεργασιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της εμπορίας ανθρώπων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Σόνια Ταντάρου-Κρίγγου, Δικηγόρος, πρ.Πρόεδρος ΚΕΘΙ, η Μαίρη Πίνη, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια ΚΕΣΟ, ο Νίκος Μανωλόπουλος, Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας και ο Νίκος Ελευθερόγλου, Δημοσιογράφος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας ΙΑΑ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κύριος Γεώργιος Δημόπουλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων