01/06/2022 01/06/2022 Προεξάρχοντος του πολύ συγκινημένου Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αδαμάντιου Αυγουστίδη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Α.Α., Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα,...
01 Ιουνίου, 2022 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 18:09

H εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη

Διαδώστε:
H εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη

Προεξάρχοντος του πολύ συγκινημένου Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αδαμάντιου Αυγουστίδη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Α.Α., Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα, 30 Μαϊου, σε ηλικία 65 ετών.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και οι Μητροπολίτες: Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Επίσης, παρέστησαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Ευγένιος Παντζαρίδης, ο διευθυντής της ΕΚΥΟ, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Επιφάνιος Αρβανίτης και ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης καθώς και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής Αθηνών παρέστησαν ο Κοσμήτορας αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, η Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, του οποίου υπήρξε καθηγητής ο μακαριστός, Ιωάννα Στουφή, ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος και συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο μεταξύ των οποίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Συμπροσευχόμενος παρέστη επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Για τον αοίδιμο καθηγητή μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός και ο ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Χριστοδούλου.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στoν Κορυδαλλό Αττικής στις 15 Μαΐου 1957. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 2α Αυγούστου 1988 υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του οποίου διετέλεσε άμεσος συνεργάτης.

​Υπηρέτησε ως Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Ιατρός στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Βοιωτίας και στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», υπήρξε δε ο εμπνευστής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης, Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων