04/03/2022 04/03/2022 Επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος πραγματοποίησε, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2022, Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος υπό τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Άρχοντα Πρωτομαϊστορα της ΜτΧΕ κ. Νικόλαο – Σταμάτιο Κίσσα και διακεκριμένους πρωτοψάλτες. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΟΜΣΙΕ, η...
04 Μαρτίου, 2022 - 16:48

H συνάντηση εκπροσώπων της ΟΜΣΙΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Διαδώστε:
H συνάντηση εκπροσώπων της ΟΜΣΙΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος πραγματοποίησε, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2022, Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος υπό τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Άρχοντα Πρωτομαϊστορα της ΜτΧΕ κ. Νικόλαο – Σταμάτιο Κίσσα και διακεκριμένους πρωτοψάλτες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΟΜΣΙΕ, η συζήτηση, που διήρκησε πλέον της μιας ώρας, περιεστράφη σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, σχετικών με το Ιεροψαλτικό Λειτούργημα και τις σπουδές βυζαντινής μουσικής.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την αξία της ψαλτικής για την Εκκλησία και το Γένος καθώς και την ανάγκη να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ανάδειξης και επεξεργασίας των πλέον σημαντικών ζητημάτων του κλάδου.

Συγκεκριμένα πρότεινε την άμεση σύσταση μιας Ειδικής, -ολιγομελούς- Επιτροπής, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της ΟΜΣΙΕ και τεχνοκρατών, ώστε μετά από ενδελεχή μελέτη και επεξεργασία να προωθηθούν προς την Κυβέρνηση προτάσεις για τη νομοθετική αντιμετώπιση και επίλυσή τους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το ασίγαστο ενδιαφέρον και την πατρική Του αγάπη για την Ιεροψαλτική Κοινότητα, η οποία εκδηλώθηκε έμπρακτα καθ’ όλη την τελευταία περίοδο, κατά την οποία η Εκκλησία δοκιμάστηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Η Αντιπροσωπεία έψαλλε την Φήμη και προσέφερε στον Μακαριώτατο ως δώρο ένα εκμαγείο αρχαίας τριήρους, από τη Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με την ευχή να είναι υγιής και επί πολλά έτη, ως άριστος οιακοστρόφος να οδηγεί την Εκκλησία της Ελλάδος σε εύδειους λιμένες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων