29/04/2021 29/04/2021 Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Θεόφιλο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Θεοφ. Επίσκοπο Ρωγών κ. Θεόφιλο και...
29 Απριλίου, 2021 - 22:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 22:54

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Θεόφιλο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Θεοφ. Επίσκοπο Ρωγών κ. Θεόφιλο και τους ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού.

Η Ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και περιορισμένου αριθμού πιστών, στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου θα τελεστεί αύριο στις 6 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών.

Φωτογραφίες: Χρ. Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων