16/03/2021 16/03/2021 Στην εκδημία του μακαριστού π. Ιωάννη Καραλή αναφέρεται με ανακοίνωση της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”. Όπως σημειώνει:  “ήταν κληρικός βαθείας πίστεως, φιλακόλουθος, φίλεργος, αφοσιωμένος ιερουργός των ιερών Μυστηρίων, ιεροπρεπής τη όψει και τω τρόπω, λόγιος, πιστός και αυστηρός τηρητής των εκκλησιαστικών και ελληνορθοδόξων παραδόσεων”, ενώ ιδιαίτερα στέκεται στη συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές...
16 Μαρτίου, 2021 - 15:26

Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για την εκδημία του π. Ιωάννη Καραλή

Διαδώστε:
Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για την εκδημία του π. Ιωάννη Καραλή

Στην εκδημία του μακαριστού π. Ιωάννη Καραλή αναφέρεται με ανακοίνωση της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”.

Όπως σημειώνει:  “ήταν κληρικός βαθείας πίστεως, φιλακόλουθος, φίλεργος, αφοσιωμένος ιερουργός των ιερών Μυστηρίων, ιεροπρεπής τη όψει και τω τρόπω, λόγιος, πιστός και αυστηρός τηρητής των εκκλησιαστικών και ελληνορθοδόξων παραδόσεων”, ενώ ιδιαίτερα στέκεται στη συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές “η «Αποστολή» είχε τη μεγάλη ευλογία, την τιμή και τη χαρά να γνωρίσει τον αγαπητό παπα-Γιάννη από τα πρώτα κιόλας βήματά της και να τύχει της αγάπης και βοηθείας του, όταν αυτός ήλθε να προσφέρει με τη σύμφωνη γνώμη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το περικαλλές Ίδρυμα, όπου σήμερα στεγάζονται τα Γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού μας, ώστε αυτό να εκπληρώσει τον ιερό σκοπό για τον οποίο οικοδομήθηκε, δηλαδή τη φιλανθρωπία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H οικογένεια της «Αποστολής» πληροφορήθηκε με βαθύτατη κατ’ άνθρωπον θλίψη την κοίμηση εν Κυρίω του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Καραλή, ιερατικώς προϊσταμένου της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος επί του Ιλισού.

Ο αείμνηστος παπα-Γιάννης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα, η οποία επισφράγισε κατά τρόπο ιδιαίτερο και μοναδικό τη ζωή της Ενορίας του από το 1974 μέχρι και το 2019, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν κληρικός βαθείας πίστεως, φιλακόλουθος, φίλεργος, αφοσιωμένος ιερουργός των ιερών Μυστηρίων, ιεροπρεπής τη όψει και τω τρόπω, λόγιος, πιστός και αυστηρός τηρητής των εκκλησιαστικών και ελληνορθοδόξων παραδόσεων. Διακρινόταν αφ’ ενός μεν για το σπάνιο χάρισμα να κηρύττει λιπαρώς τον θείο λόγο, σαγηνεύοντας το εκκλησίασμα, αφ’ ετέρου δε για τον αυθορμητισμό και την αμεσότητα του χαρακτήρα, το γνήσιο πνεύμα φιλανθρωπίας και κοινωνικής ευποιΐας. Διακόνησε ως πιστός Λευΐτης την Εκκλησία του Χριστού και την Ενορία του, απολαμβάνοντας τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη των ενοριτών του. Σε ανταπόδοση, ο Δωρεοδότης Χριστός του χάρισε μια υπέροχη οικογένεια, μια αφοσιωμένη σύζυγο και πρεσβυτέρα, παιδιά και εγγόνια, πολλά πνευματικά τέκνα, αλλά και μακρότητα εκκλησιαστικής ιερατικής διακονίας και ανθρωπίνου βίου.

Η «Αποστολή» είχε τη μεγάλη ευλογία, την τιμή και τη χαρά να γνωρίσει τον αγαπητό παπα-Γιάννη από τα πρώτα κιόλας βήματά της και να τύχει της αγάπης και βοηθείας του, όταν αυτός ήλθε να προσφέρει με τη σύμφωνη γνώμη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το περικαλλές Ίδρυμα, όπου σήμερα στεγάζονται τα Γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού μας, ώστε αυτό να εκπληρώσει τον ιερό σκοπό για τον οποίο οικοδομήθηκε, δηλαδή τη φιλανθρωπία. Από το κτήριο αυτό, η «Αποστολή» επιτελεί εδώ και 11 χρόνια (από το 2010) το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο της για τον συνάνθρωπο. Σε αναγνώριση αυτής της προσφοράς του παπα-Γιάννη προς το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος Κ.Κ. Ιερώνυμος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της «Αποστολής», του απένειμε το Νοέμβριο του 2011 το Μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Α΄ Τάξεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η «Αποστολή», έχοντας συνεργασθεί με τον αείμνηστο παπα-Γιάννη εποικοδομητικά, εκφράζει οφειλετική ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη συμβολή του στη δράση της, καθώς και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της προς τα παιδιά του, τον Πυρηνικό Ιατρό και συγγραφέα κ. Γεώργιο Καραλή, τη θυγατέρα του Εκπαιδευτικό κ. Μαρία Καραλή, τον γαμπρό του Πολιτικό Μηχανικό κ. Κων/νο Βουρλάκη, τη νύφη του και τα εγγόνια του. Είθε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει τη μακαρία και ευλογημένη ψυχή του εν Χώρα Ζώντων και να τον κατατάξει μετά των Αγίων και των Δικαίων Αυτού. Ας έχουμε την ευχή του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων