17/06/2022 17/06/2022 Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες (16 Ιουνίου 2022) ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μετά την άφιξή του το απόγευμα κατευθύνθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο Παναγιώτατος σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα παραβρεθεί στην τελετή Αναγορεύσεως του σε Επίτιμο...
17 Ιουνίου, 2022 - 8:15

Η δεύτερη μέρα του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα και η χθεσινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Διαδώστε:
Η δεύτερη μέρα του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα και η χθεσινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες (16 Ιουνίου 2022) ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μετά την άφιξή του το απόγευμα κατευθύνθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Παναγιώτατος σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα παραβρεθεί στην τελετή Αναγορεύσεως του σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η ημερομηνία της τελετής απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη δεν επελέγη τυχαία, καθώς συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Ο γνωστός πια σε όλους και ως «Πράσινος Πατριάρχης» μετά το πέρας του τελετουργικού θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. 

Η τελετή αναγόρευσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το επίσημο κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο youtube: https://youtu.be/Y0DWWLc8Muo.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής

Σήμερα, επίσης, θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Τζώρτζ Τσούνη.

Η χθεσινή συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Παναγιώτατο και τη συνοδεία του στην Αθήνα, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά του: «Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά που χειρίζεστε με άριστο τρόπο».

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και αδελφικό καλωσόρισμα, εκφράζοντας, επίσης, τη χαρά του για την νέα επίσκεψη στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς από τις 25 Μαΐου μέχρι και την 1η Ιουνίου επισκέφθηκε τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Άγιον Όρος και την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο Παναγιώτατος μετέφερε την ευλογία και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις ευχές όλων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου. Εξέφρασε, επίσης, την λύπη του που δεν κατάφεραν να συλλειτουργήσουν στην Μηχανιώνα στις αρχές του Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και για την πρόωρη εκδημία του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια σημειώνοντας πως ήταν ένας σπουδαίος κληρικός και πολύ μορφωμένος.

Κατά τη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και συνεργάτες.

Γεύμα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων