29/06/2020 29/06/2020 Η ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, τιμάται και φέτος Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου...
29 Ιουνίου, 2020 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 11:05

Η Εκκλησία τιμά τον Ιδρυτή της Απόστολο Παύλο

Διαδώστε:
Η Εκκλησία τιμά τον Ιδρυτή της Απόστολο Παύλο

Η ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, τιμάται και φέτος

Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου και Ρωγών κ. Φιλοθέου. Εντός και εκτός του ναού τηρήθηκαν υποδειγματικά όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα και ιδιαίτερα σε όσους γιορτάζουν.

 

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

“Ι­δι­αίτερα όσοι α­σχο­λούν­ται εν­το­νό­τε­ρα με τα θρη­σκευ­τι­κά ζη­τή­μα­τα, τον τε­λευ­ταί­ο και­ρό όλο και περισσότερο, με έναν θρα­σύ και εμμονικό (μή­πως δαι­μο­νι­κό;) τρό­πο, με πε­ρισ­σή ευκολία και α­νε­πίγνω­στη α­νευ­θυ­νό­τη­τα κρί­νουν, κα­τα­κρί­νουν, σπι­λώ­νουν και κα­τα­δι­κά­ζουν την πίστη των άλ­λων, την ζω­ώ και το ή­θος, α­κό­μη και αυ­τά τα ί­δια τα πρό­σω­πα, σε όποια θέση και διακονία και αν ευρίσκονται στην εκκλησιαστική κοινότητα, δίχως τον παραμικρό σεβασμό στο ιεραρχικό πολίτευμα της Εκκλησίας” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Επίσκοπος Ωρεών προσθέτοντας: “Σε μια τέτοια εποχή στην οποία παρουσιάζονται όλο και περισσότερα παραδείγματα διαστρέβλωσης του εκκλησιαστικού μας φρονήματος, όλοι μας πρέπει να καταβάλουμε ειλικρινή προσπάθεια, ώστε να μην υποκύψουμε στον πειρασμό μιάς ιδιότυπης «αναμαρτησίας», σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος θεωρεί εαυτόν τέλειο, α­πό­λυ­τα α­κέραι­ο στην πίστη και στον ορ­θό βί­ο και, ως εκ τού­του, χω­ρίς την α­νάγ­κη μετανοίας και επιστροφής, αντίθετα προς την πα­τε­ρι­κή και α­σκη­τι­κή πα­ρά­δο­ση που μας βεβαιώνει, ότι πάντοτε εν ταπεινώσει και ποτέ με αίσθηση ναρκισσιστικής αυτάρκειας «δί­νεις αίμα, για να λά­βεις Πνεύ­μα», δη­λα­δή α­γω­νί­ζε­σαι παρακαλώντας διαρκώς, σαν τους μαθητές Του, τον Χριστό: «Κύριε, πρόσθες ημίν πίστιν». Είναι αγώνας, προσπάθεια, πόνος και κόπος, η παρουσία της πίστης στη ζωή του ανθρώπου, και ποτέ δεδομένη. Είναι μια διαρκής πάλη, που άλλοτε οδηγεί στον Παράδεισο και άλλοτε ακόμη και σε μια σκοτεινή άβυσσο, από την οποία μόνο η πανσθενουργός Χάρις του Θεού μπορεί να σε λυτρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Στις 7.00 το απόγευμα, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων