26/03/2020 26/03/2020 Σε όλες τις αρμόδιες ενέργειες φαίνεται ότι προχωρεί η Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε οι εργαζόμενοι Ιερών Ναών, Μονών, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων να λάβουν ειδικής αποζημίωσης, καθώς πλήττονται καθοριστικά από τις αρνητικές συνέπειες της εξαπλώσεως του κοροναϊού και τα πρωτοφανή μέτρα που ελήφθησαν. Επομένως λόγω της πρόσκαιρης παύσης λειτουργίας των εκκλησιαστικών φορέων, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά...
26 Μαρτίου, 2020 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 18:31

Η Εκκλησία της Ελλάδος αιτείται αποζημιώσεις από την «ΕΡΓΑΝΗ»

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ελλάδος αιτείται αποζημιώσεις από την «ΕΡΓΑΝΗ»

Σε όλες τις αρμόδιες ενέργειες φαίνεται ότι προχωρεί η Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε οι εργαζόμενοι Ιερών Ναών, Μονών, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων να λάβουν ειδικής αποζημίωσης, καθώς πλήττονται καθοριστικά από τις αρνητικές συνέπειες της εξαπλώσεως του κοροναϊού και τα πρωτοφανή μέτρα που ελήφθησαν.

Επομένως λόγω της πρόσκαιρης παύσης λειτουργίας των εκκλησιαστικών φορέων, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να ενταχθούν (σ.σ. οι εκκλησιαστικοί φορείς αλλά και οι εργαζόμενοι σε Ιερούς Ναούς) στα μέτρα χορηγήσεως της σχετικής ειδικής αποζημιώσεως της πλατφόρμας υποστηρίξεως ΕΡΓΑΝΗ.

Η Ιερά Σύνοδος άλλωστε απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, ενημέρωνοντας τον ιερόν κλήρο και κάθε ενδιαφερόμενο περί των ενεργειών της.

     Παραθέτουμε το επίκαιρο Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και την Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον αρμόδιο Υπουργό:

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων