30/01/2023 30/01/2023 Τον Άγιο Φώτιο, μία από τις σπουδαιότερες μορφές της εκκλησιαστικής και παγκόσμιας ιστορίας, τιμά και φέτος η Εκκλησία της Ελλάδος. Την προσεχή Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 στην Ιερά Μονή Πεντέλης θα γίνει ο εορτασμός του Αγίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κοινή σύσκεψη των Συνοδικών Ιεραρχών με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδας....
30 Ιανουαρίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 22:31

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Άγ. Φώτιο, τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας, στην Ι.Μ Πεντέλης

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Άγ.  Φώτιο, τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας, στην Ι.Μ Πεντέλης

Τον Άγιο Φώτιο, μία από τις σπουδαιότερες μορφές της εκκλησιαστικής και παγκόσμιας ιστορίας, τιμά και φέτος η Εκκλησία της Ελλάδος.

Την προσεχή Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 στην Ιερά Μονή Πεντέλης θα γίνει ο εορτασμός του Αγίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κοινή σύσκεψη των Συνοδικών Ιεραρχών με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδας.

Ο Άγιος Φώτιος διέπρεψε στα ανώτατα πολιτικά αξιώματα και στη συνέχεια ως ιεράρχης έγινε Πατριάρχης Κωσταντινουπόλεως, αγωνιζόμενος με πάθος και δύναμη εναντίον των αιρέσεων.

Στο πρόσωπό του η Εκκλησία τιμά  τον υπέρμαχο της Ορθοδόξου πίστεως και τον εκφραστή του αυθεντικού φρονήματος της Εκκλησίας. Αποδοκίμασε την διδασκαλία του filioque και τα ρωμαϊκά έθιμα και υπέστη πολλές στερήσεις, κακουχίες και εξορίες. Κοιμήθηκε το 891 όντας εξόριστος.

Συνεδρίαση της ΔΙΣ

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου συνέλθει στο Συνοδικό Μέγαρο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

*Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης, από παλαιότερο εορτασμό του Αγίου Φωτίου στην Ι.Μ Πεντέλης. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων