17/12/2020 17/12/2020 Η Εκκλησία διαχειρίζεται με “πνεύμα συναινέσεως” τις μομφές  και τη δυσαρέσκεια αρκετών Χριστιανών. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην εγκύκλιο που εξέδωσε αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών έως και τις 7 Ιανουαρίου, απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις που δέχεται εκατέρωθεν για τους χειρισμούς της εν μέσω πανδημίας. “Πολλοί πιστοί θεώρησαν προσβλητική...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 12:28

“Η Εκκλησία υπομένει τον πόλεμο”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία υπομένει τον πόλεμο”

Η Εκκλησία διαχειρίζεται με “πνεύμα συναινέσεως” τις μομφές  και τη δυσαρέσκεια αρκετών Χριστιανών. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην εγκύκλιο που εξέδωσε αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών έως και τις 7 Ιανουαρίου, απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις που δέχεται εκατέρωθεν για τους χειρισμούς της εν μέσω πανδημίας.

“Πολλοί πιστοί θεώρησαν προσβλητική για τους ίδιους και την Εκκλησία την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έμπροσθεν Ιερών Ναών (λ.χ. κατά τις εορτές του Αγίου Ανδρέα, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου , του Αγίου Σπυρίδωνος) και άλλοι θεώρησαν ότι η Ιερά Σύνοδος, στον βωμό της διατηρήσεως καλών σχέσεων με την κυβέρνηση, μειοδότησε σε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Λατρεία και την ζωή Της. Παράλληλα, η Εκκλησία υπομένει και τις εμμονικές επιθέσεις δημοσίων προσώπων και Μέσων, τα οποία επιχειρούν να μετατρέψουν την μάχη κατά του κορωνοϊού σε πόλεμο κατά του “ανορθολογισμού της θρησκείας”, παρόλο που δεν έχει επισημανθεί συρροή κρουσμάτων του κορωνοϊού εντός των Ιερών Ναών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αποκωδικοποιώντας την εγκύκλιο: Πως θα εορταστούν τα Χριστούγεννα – Τι προβλέπεται για τη Θεία Κοινωνία, το Αντίδωρο και τον Αγιασμό

Θυμίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΔΙΣ, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου υπογράμμισε ότι έχει βρεθεί μία χρυσή τομή μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, τονίζοντας ωστόσο, ότι «το θέμα θα είχε λυθεί πολύ πιο μπροστά αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολλάνε και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα»
«Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει την ηρεμία και την γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε όλοι στις λατρευτικές εκδηλώσεις με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε έναν καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα» είπε, χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη ασθένειά του τόνισε: «Ήταν μία μεγάλη δοκιμασία, αλλά και ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων