14/02/2019 14/02/2019 Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Τον κ. Μπόλαρη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον υφυπουργό, ο οποίος του δώρισε το βιβλίο η “Η Αρχή της Ευθύνης” του Hans Jonas. Κατά το καλωσόρισμα μίλησαν για τον  πολιτισμό, τις...
14 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2019 - 12:48

Η “εκκλησιαστική διπλωματία” στη συνάντηση στην ΙΑΑΘ

Διαδώστε:
Η “εκκλησιαστική διπλωματία” στη συνάντηση στην ΙΑΑΘ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Τον κ. Μπόλαρη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον υφυπουργό, ο οποίος του δώρισε το βιβλίο η “Η Αρχή της Ευθύνης” του Hans Jonas.

Κατά το καλωσόρισμα μίλησαν για τον  πολιτισμό, τις εκκλησίες του εξωτερικού αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε με νόημα ότι “όλοι μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όλοι τα παραβαίνουμε” και τόνισε ότι χθες παραβρέθηκε στην “πολύ ενδιαφέρουσα” εκδήλωση για τις «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Υπενθυμίζεται ότι το διεπιστημονικό συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα», του οποίου το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας, διοργανώνει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας -πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών- της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το υπουργείο ανέλαβε την ευθύνη για τις διοργάνωση διημερίδας, στην οποία θα συζητηθούν οι αρχές θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας, και στην οποία θα μετέχουν διάφορες προσωπικότητες από το χώρο της εκκλησίας, της διπλωματίας και της επιστήμης.

Ο κ. Μπόλαρης γνωστοποίησε ότι κάλεσε τον Μακαριώτατο να παραστεί στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου και να τις ευλογήσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του για την επίσκεψη του υφυπουργού και τόνισε ότι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα παραστεί. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την εκκλησία της Ελλάδος, αυτές τις ημέρες αλλά και τα θέματα με Πατριαρχεία.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων