17/04/2024 17/04/2024 Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη εορτάστηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καταγομένου από την Δημητσάνα, του οποίου το Ιερό Λείψανο φυλάσσεται στον εν λόγω Ναό. Στον Ιερό Ναό παρέστησαν Δημητσανίτες που ζουν στην Αθήνα και πλήθος κόσμου. Το μυστήριο της Θείας...
17 Απριλίου, 2024 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 20:03

Η εορτή της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ στη Μητρόπολη Αθηνών

Διαδώστε:
Η εορτή της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ στη Μητρόπολη Αθηνών

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη εορτάστηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καταγομένου από την Δημητσάνα, του οποίου το Ιερό Λείψανο φυλάσσεται στον εν λόγω Ναό.

Στον Ιερό Ναό παρέστησαν Δημητσανίτες που ζουν στην Αθήνα και πλήθος κόσμου.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και συλλειτούργησαν οι ιερείς του ναού, ο προϊστάμενος π. Θωμάς Συνοδινός , ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος και ο διάκονος Δημήτριος.

Ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης μίλησε για τον εθνομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο τον Ε ΄ με λόγο μεστό και τεκμηριωμένο.

Από την Αδελφότητα Δημητσανιτών παρέστησαν ο Πρόεδρος Φίλιππος Σωτηρόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος Μαρία Καρσιώτη, η Β’ Αντιπρόεδρος Ανδρομάχη Σπηλιωτοπούλου, η Γενική Γραμματέας Βασιλική Παπαδοπούλου, η Ταμίας Όλγα Διαμαντοπούλου και τα μέλη Γιάννης Παπασταθόπουλος και Σωκράτης Κούτσικος.

Τον Δήμαρχο Γορτυνίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκτάριος Μπαρούτσας. Στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν επίσης ο Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιος (Σούλης) Κωνσταντόπουλος, η καθηγήτρια Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και επίτιμο μέλος της Αδελφότητος Δημητσανιτών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τα πρώην μέλη της Αδελφότητος Δημητσανιτών Βασίλειος Σκολαρίκος, Κώστας Σταθόπουλος, Κώστας Λάμπρου, Θεόδωρος Πισιμίσης και η Νομική Σύμβουλος του Κράτους Αδαμαντία Λάμπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας μετά την Θεία Λειτουργία κατέθεσε στεφάνι στην λάρνακα του Αγίου Πατριάρχη και πρόσφερε καφέ στους παρευρισκομένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων