20/07/2019 20/07/2019 Την Μετάσταση του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη και Ζηλωτή εόρτασε σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος όπου κήρυξε και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, της Εορτής του Προφήτου. Στον Ιερό Ναό προσήλθε πλήθος κόσμου από την...
20 Ιουλίου, 2019 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 15:30

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Αγία Παρασκευή

Διαδώστε:
Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Αγία Παρασκευή

Την Μετάσταση του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη και Ζηλωτή εόρτασε σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος όπου κήρυξε και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, της Εορτής του Προφήτου.

Στον Ιερό Ναό προσήλθε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Αγίας Παρασκευής καθώς και προσκυνητές των Αθηνών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο του Προφήτου Ηλιού με παραδείγματα μέσα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη τα οποία μιλούν για τα χαρίσματα, τους αγώνες και την φανέρωση του κατά την Μεταμόρφωση του Κυρίου Ιησού Χριστού στο Θαβώριο Όρος του Ισραήλ.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου:

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων