26/03/2020 26/03/2020 Επιστολή απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως κατόπιν της γνωστής απαγορεύσεως των ιεροπραξιών (16ης Μαρτίου) σε όλη την την ελληνική επικράτεια, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Στην εν λόγω Επιστολή ζητά την απρόσκοπτη τέλεση ιερών Ακολουθιών στις Ιερές Μονές κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και την τέλεση Θ. Λειτουργιών και...
26 Μαρτίου, 2020 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 22:44

Η Επιστολή της Εκκλ. της Ελλάδος στην Κεραμέως περί ιεροπραξιών

Διαδώστε:
Η Επιστολή της Εκκλ. της Ελλάδος στην Κεραμέως περί ιεροπραξιών

Επιστολή απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως κατόπιν της γνωστής απαγορεύσεως των ιεροπραξιών (16ης Μαρτίου) σε όλη την την ελληνική επικράτεια, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στην εν λόγω Επιστολή ζητά την απρόσκοπτη τέλεση ιερών Ακολουθιών στις Ιερές Μονές κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και την τέλεση Θ. Λειτουργιών και Ακολουθιών εις τους ιερούς ναούς με έναν μόνον Λειτουργό και άνευ συμμετοχής πιστών.

Επίσης, αιτείται την βελτίωση της διατυπώσεως του γνωστού ΦΕΚ απαγορεύσεως τελέσεως ιεροπραξιών σε ότι αφορά τις επιτρεπόμενες τηλεοπτικές ή διαδικτυακές μεταδόσεις Θ. Λειτουργιών και Ακολουθιών.

ΦΩΤΟ ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Παραθέτουμε την Επιστολή της 19ης Μαρτίου 2020:

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων