09/10/2019 09/10/2019 Τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα με αιχμή το μείζον εθνικό θέμα της υπογεννητικότητας αλλά και «τη γενοκτονία των σύγχρονων Ελλήνων» αναμένεται να απασχολήσουν σήμερα 9 Οκτωβρίου, την Ιεραρχία της Εκκλησίας, της Ελλάδος, κατά τη δεύτερη ημέρα της Τακτικής Σύγκλησης της Ιεραρχίας. Στις μεγάλες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας για την «ωρολογιακή...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 8:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 11:32

«Η γενοκτονία των σύγχρονων Ελλήνων» σήμερα στην Ιεραρχία- Τα μείζονα κοινωνικά προβλήματα

Διαδώστε:
«Η γενοκτονία των σύγχρονων Ελλήνων» σήμερα στην Ιεραρχία- Τα μείζονα κοινωνικά προβλήματα

Τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα με αιχμή το μείζον εθνικό θέμα της υπογεννητικότητας αλλά και «τη γενοκτονία των σύγχρονων Ελλήνων» αναμένεται να απασχολήσουν σήμερα 9 Οκτωβρίου, την Ιεραρχία της Εκκλησίας, της Ελλάδος, κατά τη δεύτερη ημέρα της Τακτικής Σύγκλησης της Ιεραρχίας.

Στις μεγάλες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας για την «ωρολογιακή βόμβα» που βρίσκεται στα θεμέλια της χώρας και ονομάζεται δημογραφικό πρόβλημα αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Η ομιλία του μητροπολίτη κ. Γαβριήλ ενώπιων σχεδόν 80 μητροπολιτών περιείχε γενναίες δόσεις αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας. «Το δημογραφικό πρόβλημα», τόνισε «οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία και καθίσταται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδος, αφού απειλεί όχι μόνο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και το ίδιο το μέλλον του έθνους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου με θέμα: «Η “γενοκτονία” των συγχρόνων Ελλήνων και τα δημιουργηθέντα εξ αυτής: εργασιακόν πρόβλημα (ανεργία των νέων), αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, άμβλυνσις των ηθών, μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια».

«Φέτος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας συνέρχεται και πάλι εν μέσω ποικίλων κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία συμπνίγουν την ικμάδα ζωής του λαού μας και του δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας, καθιστώντας έτσι, τουλάχιστον μέσα από μια ανθρώπινη θεώρηση των πραγμάτων, το μέλλον του αβέβαιο» Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων χθες στην προσφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στην Ιεραρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Επίσημη ενημέρωση για την πρώτη ημέρα της Ιεραρχίας παρείχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Δείτε αποκλειστικά πλάνα του Πρακτορείου Ορθοδοξία από τη σύγκληση της Ιεραρχίας:

 

«Ως γνωστόν είμεθα η πολυπληθέστερη εις αριθμόν μελών και απηλλαγμένη επιδράσεως έξωθεν επεμβάσεων Ιεραρχία, ώστε εν ελευθερία να εκφράζωμε γνώμην και να λάβωμε απόφασιν επί των συζητουμένων θεμάτων, εις τα όρια των αρμοδιοτήτων μας και των καλώς νοουμένων θεμάτων της Εκκλησίας ημών και της Ορθοδοξίας γενικώτερον» δήλωσε στην αντιφώνησή του ο αρχαιότερος τη τάξει και αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, κ. Σεραφείμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ

Επίσης, για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, στην οποία θα συζητηθεί η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αναφορικά με το θέμα του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αύριο Πέμπτη

Την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και στην αποστολή της Εκκλησίας».

Θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με θέμα: «Οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης».

Μετά από τις Εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση επ’αυτών.

Οι εκλογές

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων.

Τέλος, θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων