05/07/2021 05/07/2021 Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, επαληθεύεται η είδηση ότι η Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων εισηγείται την παραπομπή των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν αποφασιστεί κατά την περίοδο του Πάσχα για τη...
05 Ιουλίου, 2021 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2021 - 19:14

Η γνωμάτευση για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας θα συζητηθεί στη ΔΙΣ

Διαδώστε:
Η γνωμάτευση για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας θα συζητηθεί στη ΔΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, επαληθεύεται η είδηση ότι η Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων εισηγείται την παραπομπή των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν αποφασιστεί κατά την περίοδο του Πάσχα για τη μη περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Η εισήγηση, όπως όλα δείχνουν, θα συζητηθεί κατά τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ 13 και 15 Ιουλίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες, τρία ήταν τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν κατά της γνωμάτευσης. Από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πάντως, αναμένεται σχετική ανακοίνωση, καθώς, όπως μας είπαν σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, δεν επαληθεύουν το πρωταρχικό δημοσίευμα του ageliaforos.gr, εφόσον έχουν διαφορετικές πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση των δύο Μητροπολιτών για τέλεση της Ακολουθίας της Αναστάσεως σε άλλη ώρα από αυτή που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και γι’ αυτό αποφασίστηκε από την Συνοδική Επιτροπή να ελεγχθούν. Στη Συνεδρίαση της 11ης και 12ης Μαΐου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο θέμα.

Η Επιτροπή προχώρησε στον σχηματισμό φακέλων και φέρεται να εισηγείται, μεταξύ άλλων, την παραπομπή των δύο Μητροπολιτών για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη καθώς και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων