14/09/2019 14/09/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τιμά, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Τιμίου Σταυρού Κολοκυνθούς την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στον Ιερό Ναό, κατά το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και του Ζωοποιού Σταυρού στους δρόμους της Ενορίας. Στην Ιερά Λιτάνευση προεξήρχε...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 22:38

“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Η ιερά Λιτάνευσις του Τιμίου Σταυρού Κολοκυνθούς

Διαδώστε:
“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Η ιερά Λιτάνευσις του Τιμίου Σταυρού Κολοκυνθούς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τιμά, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Τιμίου Σταυρού Κολοκυνθούς την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στον Ιερό Ναό, κατά το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και του Ζωοποιού Σταυρού στους δρόμους της Ενορίας.

Στην Ιερά Λιτάνευση προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, παρουσία του προισταμένου του Ιερού Ναού π. Νικολάου Κούβαρη, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Την Ιερά Λιτάνευση λάμπρυναν πολιτιστικοί σύλλογοι, “Θυμαιτάδαι”, “Φωκάς”, το χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού και οι Φιλαρμονικές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων, τα παιδιά του κατηχητικού και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Στην συνέχεια, στο προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων