20/06/2022 20/06/2022 Την προσοχή προς τους πιστούς για τη δράση νεοπροτεσταντικής κίνησης εφιστά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία υπενθυμίζει ότι οι χριστιανοί δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό για τη διάδοση της Αγία Γραφής. Αναλυτικότερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας...
20 Ιουνίου, 2022 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 11:44

Η Ιερά Σύνοδος για τη δραστηριότητα νεοπροτεσταντικής κίνησης – Εφιστά την προσοχή στους πιστούς

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος για τη δραστηριότητα νεοπροτεσταντικής κίνησης – Εφιστά την προσοχή στους πιστούς

Την προσοχή προς τους πιστούς για τη δράση νεοπροτεσταντικής κίνησης εφιστά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία υπενθυμίζει ότι οι χριστιανοί δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό για τη διάδοση της Αγία Γραφής.

Αναλυτικότερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ετοιμάζουν ευρείας κλίμακας εκστρατεία στις αρχές Ιουλίου

Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν από τίς πολλαπλές διασπάσεις του Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγω νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων».

Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

Η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 9 Ιουλίου 2022, στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας και Φθιώτιδας. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Η Εκκλησία δεν χρειάζεται αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκες»

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι “η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων