13/04/2021 13/04/2021 Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επ’ αφορμή της κοιμήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής κυρού Χριστοδούλου. “Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθ ’όλο το διάστημα της ασθενείας του επληροφορείτο την εξέλιξη της υγείας του” αναφέρεται, μεταξύ άλλων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:...
13 Απριλίου, 2021 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 12:59

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Καθηγουμένου Χριστοδούλου

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Καθηγουμένου Χριστοδούλου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επ’ αφορμή της κοιμήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής κυρού Χριστοδούλου. “Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθ ’όλο το διάστημα της ασθενείας του επληροφορείτο την εξέλιξη της υγείας του” αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μέ βαθειά συγκίνηση πληροφορήθηκε την εκδημία του μακαριστού ήδη Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής κυρού Χριστοδούλου.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος κυρός Χριστόδουλος (κατά κόσμον Γεώργιος Κοσμάς) γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα από γονείς Καρπαθίους στην καταγωγή. Αποφοίτησε από το πρότυπο Ιωαννίδειο Γυμνάσιο Πειραιά και κατόπιν σπούδασε στηνΘεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1969 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης. Εκτός από την Μητρόπολη Εδέσσης διηκόνησε και στις Μητροπόλεις Ηλείας και Αττικής. Το 1987ίδρυσε στον Κάλαμο Αττικής την Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου, η οποία με τις υπ’ αριθμ. 2658/25.8.1993 και4847/20.9.1999 Συνοδικές Αποφάσεις προήχθη σε Συνοδική.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθ’όλο το διάστημα της ασθενείας του επληροφορείτο την εξέλιξη της υγείας του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου κυρού Χριστοδούλου εψάλη χθες, Δευτέρα 12 Απριλίου, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων