23/06/2022 23/06/2022 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επέβαλε πρόσφατα την εσχάτη των ποινών για ιερωμένο, αυτήν της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιεροσύνης, στον μέχρι τώρα Αρχιμανδρίτη  Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο) Καλαμπόκα (της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων), εξαιτίας κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε, επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα...
23 Ιουνίου, 2022 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 8:37

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καθαίρεσε τον μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Καλαμπόκα

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καθαίρεσε τον μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Καλαμπόκα

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επέβαλε πρόσφατα την εσχάτη των ποινών για ιερωμένο, αυτήν της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιεροσύνης, στον μέχρι τώρα Αρχιμανδρίτη  Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο) Καλαμπόκα (της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων), εξαιτίας κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε, επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου (22ας Ιουνίου 2022) προς τους Μοναχούς και τις Μοναχές της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία έχει ως εξής:

Ο καθαιρεθείς ιερέας υπήρξε πνευματικός πατέρας και καθιδρυτής ευάριθμων μοναστικών αδελφοτήτων ανά τον ορθόδοξο κόσμο, δύο εκ των οποίων και στη Ζάκυνθο. Η πρώτη ήταν η ανδρώα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η δεύτερη η γυναικεία στην Ιερά Μονή Σπηλαιωτίσσης των Ορθονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nyxthimeron.com, ο ίδιος, έχοντας προσβληθεί προ έτους και πλέον από τον Covid-19, νοσηλεύτηκε επί μακρόν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα δε, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, όπου τον φροντίζουν τα πνευματικά τέκνα του, πασχίζοντας να αναλάβει δυνάμεις από την πολυώδυνη περιπέτεια της υγείας του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων