28/02/2019 28/02/2019 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη συνεδρίαση αναμένεται να παρευρεθεί και η Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν την ΔΙΣ για την έως τώρα πορεία των συζητήσεων με το υπουργείο Παιδείας, και θα καταθέσουν υπόψην...
28 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2019 - 10:53

Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΙΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη συνεδρίαση αναμένεται να παρευρεθεί και η Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν την ΔΙΣ για την έως τώρα πορεία των συζητήσεων με το υπουργείο Παιδείας, και θα καταθέσουν υπόψην της, το πολυσέλιδο σχέδιο υλοποίησης που τους δόθηκε από τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου.
Η ΔΙΣ καλείται πλέον να αποφανθεί επί του εν λόγω σχεδίου, και να ορίσει την ημερομηνία για την σύγκληση της Ιεραρχίας, πιθανότατα για το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχουν να λάβουν υπόψιν τους τα όσα έχουν ειπωθεί μεταξύ της Επιτροπής διαλόγου και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους, αλλά και να προσμετρήσουν τις αντιδράσεις του Κλήρου.

Οι Ιερείς φέρονται αποφασισμένοι να σηκώσουν το μεγαλύτερο μέρος της διαμάχης με την κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνουν πίσω. Ενώ οι νομικοί τους σύμβουλοι, με βασικό τον γνωστό εργατολόγο καθηγητή κ. Μητρόπουλο, σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος βρίσκεται σε επαφή με τους Κληρικούς της Κρήτης, αλλά και Ιεράρχες του νησιού.

Ενα άλλο φλέγον ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας είναι και αυτό του Μητροπολίτη Περιστερίου.

Στο Μαξίμου αναμένουν τις αποφάσεις της ΔΙΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους υπουργούς του, αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων