17/03/2019 17/03/2019 Τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών η Συνοδική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της ανάμνησης  αναστηλώσεως των ιερών εικόνων το 843. Της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας συμμετείχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ....
17 Μαρτίου, 2019 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2019 - 22:53

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών η Συνοδική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της ανάμνησης  αναστηλώσεως των ιερών εικόνων το 843. Της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας συμμετείχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Κίτρους κ. Γεωργίου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Γρεβενών κ. Δαυίδ και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μεθώνης Κλήμεντος, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Από τις πολιτικές αρχές παρέστη ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος και μέλη της Κυβέρνησης, Βου­λευ­τές, Πρέσβεις των Ορ­θο­δό­ξων Κρα­τών. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέφερε ότι “η εκκλησία μας πανηγυρίζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων , τον θρίαμβο της ορθοδόξου πίστεως και τη νίκη της αληθείας εναντίον του ψεύδους” Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θυμίζοντάς του τα λόγια του για την Εκκλησία και το έργο της”

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων