03/10/2019 03/10/2019 Με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο άγιο των Αθηνών. Στρατιωτικά αγήματα από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσαν τιμές στον Αρεοπαγίτη ενώ η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αθηναίων πλαισίωσε την πομπή δίνοντας πανηγυρικό τόνο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 18:05

Σε κλίμα κατάνυξης η λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου των Αθηνών

Διαδώστε:
Σε κλίμα κατάνυξης η λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου των Αθηνών

Με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο άγιο των Αθηνών.

Στρατιωτικά αγήματα από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσαν τιμές στον Αρεοπαγίτη ενώ η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αθηναίων πλαισίωσε την πομπή δίνοντας πανηγυρικό τόνο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών τέθηκε επικεφαλής της λιτανευτικής πομπής στην οποία συμμετείχαν ιερείς από ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή.

Πλήθος πολιτικών και αρκετοί εκπρόσωποι κομμάτων της Ελληνικής Βουλής συμμετείχαν στην λιτανεία καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών αφού μετέφερε αρχικά τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τόνισε στη σύντομη ομιλία του ότι ο Άγιος Διονύσιος είναι για όλους και όχι για κάποιους συγκεκριμένα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πόλη των Αθηνών έχει προστάτη και πατέρα χωρίς διάκριση».

«Ο Χριστός ενώνει δεν χωρίζει. Με τον Xριστό και την αγάπη Του, είμαστε ενωμένοι» τόνισε ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής -Θεολόγος – Δημοσιογράφος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων