19/02/2022 19/02/2022 Τελέστηκε σήμερα γύρω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα η λιτανεία του ιερού σκηνώματος της άγιας μεγαλομάρτυρος Φιλόθεης, της επονομαζόμενης «κυράς» των Αθηνών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρέων κ. Φιλοθέου, που εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.  Τόσο στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, επί τη εορτή της...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 14:27

Η λιτάνευση της κυράς των Αθηνών

Διαδώστε:
Η λιτάνευση της κυράς των Αθηνών

Τελέστηκε σήμερα γύρω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα η λιτανεία του ιερού σκηνώματος της άγιας μεγαλομάρτυρος Φιλόθεης, της επονομαζόμενης «κυράς» των Αθηνών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρέων κ. Φιλοθέου, που εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

Τόσο στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης, όσο και κατά τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος, το οποίο θησαυρίζεται στον ναό, συμπροσευχήθηκε πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Θωμάς Συνοδινός.

Στην Ιερά Λιτάνευση, που δεν έφθασε φέτος μέχρι το σπίτι της Αγίας (αρχοντικό Μπενιζέλων), όπως συνηθιζόταν παλαιότερα, ακολούθησαν αρκετοί πιστοί, τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας.

 

Φωτογραφίες: Στέφανος Μπαμπανάς, Ελένη Γεωργαλά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων