17/06/2021 17/06/2021 Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργάνωσε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «1821, 200 Χρόνια – Η μνήμη ως έμπνευση για τους Έλληνες και Φιλέλληνες του κόσμου».  Μαθήτριες και μαθητές από τα ελληνικά...
17 Ιουνίου, 2021 - 8:25

Η μνήμη ως έμπνευση για τους Έλληνες της διασποράς

Διαδώστε:
Η μνήμη ως έμπνευση για τους Έλληνες της διασποράς

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργάνωσε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «1821, 200 Χρόνια – Η μνήμη ως έμπνευση για τους Έλληνες και Φιλέλληνες του κόσμου».

Μαθήτριες και μαθητές από τα ελληνικά σχολεία της διασποράς τίμησαν την ιστορική μνήμη μέσα από τα μάτια και τις καρδιές των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, των φιλελλήνων του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, που με τη φροντίδα των άξιων δασκάλων τους προσέγγισαν ένα τόσο σημαντικό για τον Ελληνισμό θέμα.

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος φιλοξένησε και συντόνισε την όλη προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν μέσω διαδικτύου τα εξής σχολεία: Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού, Ελληνικό Σχολείο Addis Ababa, Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Bielefeld, Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού Brooklyn NY, Ελληνικό Σχολείο «Αθηναγόρας» Buenos Aires, Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Düsseldorf, Ελεύθερο Ελληνικό Σχολείο Freiburg, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Grenoble, 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, Ελληνικό Σχολείο Nice – Côte d’Azur – Monaco και Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Strasbourg.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων που έχουν λάβει μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις, να εντρυφήσουν δημιουργικά στην παλιγγενεσία του 1821, να εμπνευστούν από τις αξίες του Αγώνα, να εκφραστούν μέσω της τέχνης και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αναδεικνύοντας το 1821 ως ενοποιό παράγοντα του απανταχού Ελληνισμού. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών και των δασκάλων τους, ήταν κατά πάντα άξιο θαυμασμού και πολλών επαίνων.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Διορθοδόξου Κέντρου, κ. Σέργιος Βοΐλας και κ. Χρήστος Νάσιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων