21/02/2019 21/02/2019 Τα νότια προάστια των Αθηνών αποχαιρέτησαν, σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2019, το μεσημέρι, τον πολυαγαπημένο μακαριστό Ποιμενάρχη κυρό Παύλο. Στην Εξόδιο Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδος προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνων και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος. Κατά τον επικήδειο λόγο, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης, κ....
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2019 - 17:40

Η Νότια Αθήνα αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Νότια Αθήνα αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της (ΦΩΤΟ)

Τα νότια προάστια των Αθηνών αποχαιρέτησαν, σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2019, το μεσημέρι, τον πολυαγαπημένο μακαριστό Ποιμενάρχη κυρό Παύλο.

Στην Εξόδιο Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδος προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνων και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος.

Κατά τον επικήδειο λόγο, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης, κ. Κλήμης, ομίλησε για τη ζωή και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη, ενώ, ο Μητροπολίτης Γουινέας, κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στο ιεραποστολικό  έργο του κεκοιμημένου. Ομίλησε, επίσης, ο πρωτοσύγκελος της οικείας Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος εκ μέρους του τοπικού κλήρου. Στην εξόδιο ακολουθία συμπροσευχήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες: Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Λευκάδος και Ιθάκης κ.Θεόφιλος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στο φιλάνθρωπο πρόσωπο του μακαριστού ιεράρχη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Χ ΜΠΟΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων