10/05/2024 10/05/2024 Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην ομώνυμη ενορία του Παπάγου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.   Οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την Pemptousia TV και το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ενώ έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη, Γεωργίου Κωνσταντίνου. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον πανηγυρικό Εσπερινό  Πατήστε ΕΔΩ...
10 Μαΐου, 2024 - 14:00

Η πανήγυρη της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Παπάγου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Παπάγου (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην ομώνυμη ενορία του Παπάγου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  

Οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την Pemptousia TV και το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ενώ έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη, Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον πανηγυρικό Εσπερινό 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία 

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαϊου, το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Θεφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου. Κατά τον Εσπερινό αναγνώστηκε το ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες.

Ανήμερα της εορτής, η οποία φέτος τιμήθηκε εκ μεταθέσεως τη Δευτέρα της Διακαινησίμου καθώς η μνήμη του Αγίου Γεωργίου εορτάζεται στις 23 Απριλίου, στον αναστάσιμο Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία έλαβε χώρα η λιτάνευση των ιερών εικόνων του ευφόρου και προστάτη της ενορίας, Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας της Εσφαγμένης, πιστό αντίγραφο εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, καθώς και ιερών λειψάνων.

Κατά τις ιερές ακολουθίες έλαβα μέρος κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τους Θεοφιλεστάτους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στη πανήγυρη της ενορίας.

Από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων