06/08/2019 06/08/2019 Ολοκληρώθηκαν, κατά το απόγευμα της 6ης Αυγούστου 2019, οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ναό της Μεταμορφώσεως στην περιοχή της Καλλιθέας. Στο μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε και στη λιτανεία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος. Οι ενορίτες της περιοχής ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου σε δρόμους της ενορίας, ενώ στα...
06 Αυγούστου, 2019 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 21:05

Η πανηγυρική λιτανεία στη Μεταμόρφωση Καλλιθέας

Διαδώστε:
Η πανηγυρική λιτανεία στη Μεταμόρφωση Καλλιθέας

Ολοκληρώθηκαν, κατά το απόγευμα της 6ης Αυγούστου 2019, οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ναό της Μεταμορφώσεως στην περιοχή της Καλλιθέας.

Στο μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε και στη λιτανεία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Οι ενορίτες της περιοχής ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου σε δρόμους της ενορίας, ενώ στα μπαλκόνια και τους δρόμους πιστοί με θυμίαμα και κεριά στα χέρια έκαναν το σημείο του Σταυρού βλέποντας την εικόνα να περνά έξω από το σπίτι τους.

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας, συνοδεύοντας την εικόνα, ευλογούσε τον λαό της Καλλιθέας, καθώς παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα.

Ο Αρχιερέας του Οικουμενικού θρόνου, στο λόγο του, προέτρεψε τους Χριστιανούς να νιώσουν την Μεταμόρφωση του Κυρίου και να μεταφέρουν την εορταστική χαρά στα σπίτια τους.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Θεοδώρητο για τη λαμπρή παρουσία του στις εκδηλώσεις και ευχήθηκε σε όλους ο μεταμορφωμένος Χριστός να είναι αρωγός στη ζωή κάθε πιστού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων