01/02/2021 01/02/2021 Η Ιερά Σύνοδος προαναγγέλλει την επίσημη παρουσίαση του Μεταλλίου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η δράση πραγματοποιείται με την ευθύνη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η εκδήλωση...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 16:47

Η παρουσίαση του Μεταλλίου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η τηλεδιάσκεψη της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Η παρουσίαση του Μεταλλίου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η τηλεδιάσκεψη της ΔΙΣ

Η Ιερά Σύνοδος προαναγγέλλει την επίσημη παρουσίαση του Μεταλλίου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η δράση πραγματοποιείται με την ευθύνη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 13:30, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, τηρουμένων όλων των απαιτουμένων υγειονομικών μέτρων.

Το μετάλλιο φιλοτέχνησε ο Χρυσοχοϊκός Οίκος «Μιχαλάς».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων.

Νωρίτερα θα ξεκινήσει μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Σύμφωνα με τον  αρχικό σχεδιασμό θα διαρκέσει μέχρι και την επομένη 4 Φεβρουαρίου.

Eπίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η Συνοδική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που τελείται κάθε χρόνο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας.

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και χωρίς τη συμμετοχή των Συνοδικών Μητροπολιτών.

Επίσης, την ίδια ημέρα δεν θα γίνει η κοινή σύσκεψη των καθηγητών των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την Ιερά Σύνοδο.

Στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ο Άγγελος Συρίγος

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε στις 12 το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου, ο κ. Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο και να πάρει την ευχή του. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Συρίγο και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΕΙΤΕ – Ο Υφυπουργός Παιδείας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων