07/12/2021 07/12/2021 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Πρόεδρο και της ευχήθηκε για το έργο της. Από την πλευρά της η κ. Γεωργίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά της,...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2021 - 16:40

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Διαδώστε:
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Πρόεδρο και της ευχήθηκε για το έργο της. Από την πλευρά της η κ. Γεωργίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά της, αλλά και την ιδιαίτερη συγκίνησή της για την συνάντηση, αφού γνώριζε τον Αρχιεπίσκοπο από τα παιδικά της χρόνια. Άλλωστε, η κ. Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα.

Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής της στη Χαλκίδα το έτος 1974 εισήλθε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το πτυχίο της το έτος 1979. Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Αφού έλαβε άδεια Δικηγόρου μετά από πρακτική άσκηση, εισήλθε στο δικαστικό κλάδο τον Ιούνιο του 1983 κατόπιν διαγωνισμού. Στις 2 Ιουλίου 2020 προήχθη στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος στο Ε΄ ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου άσκησε τα εν λόγω καθήκοντά της. Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στις 30-6-2021. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις νομικών φορέων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων