10/10/2019 10/10/2019 Ο ρόλος της εκκλησίας στην ψηφιακή εποχή, αλλά και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, απασχολούν σήμερα 10 Οκτωβρίου, την Ιεραρχία της Εκκλησίας, της Ελλάδος, κατά την τρίτη ημέρα της Τακτικής Σύγκλησης της Ιεραρχίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2019 - 9:50

Ιεραρχία: Η ψηφιακή τεχνολογία και η αποστολή της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ιεραρχία: Η ψηφιακή τεχνολογία και η αποστολή της Εκκλησίας

Ο ρόλος της εκκλησίας στην ψηφιακή εποχή, αλλά και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, απασχολούν σήμερα 10 Οκτωβρίου, την Ιεραρχία της Εκκλησίας, της Ελλάδος, κατά την τρίτη ημέρα της Τακτικής Σύγκλησης της Ιεραρχίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και στην αποστολή της Εκκλησίας».

Θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με θέμα: «Οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης».

Μετά από τις Εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση επ’αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Αύριο οι εκλογές των Νέων Μητροπολιτών

Αύριο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων.

Στις μεγάλες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας για την «ωρολογιακή βόμβα» που βρίσκεται στα θεμέλια της χώρας και ονομάζεται δημογραφικό πρόβλημα αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Η ομιλία του μητροπολίτη κ. Γαβριήλ ενώπιων σχεδόν 80 μητροπολιτών περιείχε γενναίες δόσεις αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας. «Το δημογραφικό πρόβλημα», τόνισε «οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία και καθίσταται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδος, αφού απειλεί όχι μόνο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και το ίδιο το μέλλον του έθνους μας».

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων