12/05/2022 12/05/2022 Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων & το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων οργάνωσαν εσπερίδα με θέμα «Η σχέση ανδρών και γυναικών τον 21ο αιώνα – η ποιμαντική ευθύνη...
12 Μαΐου, 2022 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 12:15

«Η σχέση ανδρών και γυναικών τον 21ο αιώνα – η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Διαδώστε:
«Η σχέση ανδρών και γυναικών τον 21ο αιώνα – η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων & το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων οργάνωσαν εσπερίδα με θέμα «Η σχέση ανδρών και γυναικών τον 21ο αιώνα – η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών».

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Ραββίνος Ισαάκ Μιζάν, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Χρήστος Καρακόλης, η ψυχολόγος Μαριλίν Πιζάντε, η εκπαιδευτικός Μαρία Σιδηροπούλου και ο φοιτητής Ψυχολογίας Μωυσής Ταραμπουλούς συζήτησαν για τη σχέση ανδρών και γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες και για την πρόληψη της κρίσης, από την οπτική των Θρησκειών. Τη συζήτηση συντόνισε η Βάσω Κόλλια, πρώην Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς και Ισότητας των Φύλων.

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά όπου αναδείχθηκαν τόσο οι θεολογικές προσεγγίσεις όσο και οι επιστημονικές αναλύσεις για την εξέλιξη του θεσμού της οικογένειας και την αποτροπή της ενδοοικογενειακής βίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο κ. Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, η κ. Άννα Ροκοφύλλου, Αντιδήμαρχος Αθηναίων για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, ο κ. Γιώργος Καλατζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, η κ. Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Γιώργος Βλάχος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συντονιστής του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων