13/10/2020 13/10/2020 Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εκκλησίας και ΔΕΠΑΝ από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 15:05

“Η σύμβαση μας επιτρέπει τον σχεδιασμό πολυποίκιλων έργων”

Διαδώστε:
“Η σύμβαση μας επιτρέπει τον σχεδιασμό πολυποίκιλων έργων”

Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εκκλησίας και ΔΕΠΑΝ από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΠΑΝ κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης σημείωσε ότι «σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των μέσων που διαθέτει για τον στρατηγικό της σχεδιασμό, την εφαρμογή του λειτουργικού προγραμματισμού της και τη διαρκή αξιοποίηση των Έργων που ενυλώνουν την Αποστολή της. Η Αποστολή της Εκκλησίας πάντοτε απευθυνόταν στον κόσμο και αφορούσε τον κόσμο. Ήταν πάντοτε πολύπλευρη και πολυεπίπεδη διότι ο κόσμος ποτέ δεν ήταν απλός και τα προβλήματά του ήταν, είναι, και θα είναι σύνθετα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα «σημεία των καιρών». Όλοι συμφωνούμε ότι η πολυπλοκότητα του κόσμου και των προβλημάτων του γνωρίζει την ιστορική της κορύφωση. Ως ώριμος οργανισμός με ιστορική πείρα 2000 ετών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων κάθε εποχής η Εκκλησία ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις δίδοντας ισοβαρή έμφαση στην ποιότητα, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα σε ό,τι επιχειρεί».

Συμπλήρωσε, άλλωστε, ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος, συνεργαζόμενη μέσω της ΕΚΥΟ με το ΔΕΠΑΝ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με δύο φορείς που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία στην ωρίμανση και την επίτευξη χρηματοδότησης Έργων, θέτει γερά θεμέλια στους σχεδιασμούς της και δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης των Ιερών Μητροπόλεων στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και των κοινωφελών Έργων και Δράσεων»

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων