14/10/2021 14/10/2021 Σε εόρτιο κλίμα και με τη δέουσα ευλάβεια τελέστηκε την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, με τη σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Αθήναις Αγίων, στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι του Απ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσ....
14 Οκτωβρίου, 2021 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2021 - 13:21

Η Σύναξη των εν Αθήναις Αγίων στο Ι.Π.Ε.

Διαδώστε:
Η Σύναξη των εν Αθήναις Αγίων στο Ι.Π.Ε.

Σε εόρτιο κλίμα και με τη δέουσα ευλάβεια τελέστηκε την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, με τη σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Αθήναις Αγίων, στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι του Απ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, συλλειτουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκη και του Αιδεσ. Οικον. Ζήση Κτενίδη, συνεργατών του Ι.Π.Ε.

Στο κήρυγμα του ο π. Θεολόγος τόνισε τη σημασία που έχουν για τη χριστιανική παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας οι Άγιοι που γεννήθηκαν ή έδρασαν σε αυτήν και επεσήμανε την ανάγκη να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το έργο τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Ι.Π.Ε., το οποίο έχει δημιουργήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Οι Άγιοι των Αθηνών. Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματα τους στην σύγχρονη κοινωνία» και θα το προσφέρει δωρεάν στον κλήρο και τον λαό της Εκκλησίας το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να γίνει γνωστός ο τεράστιος πλούτος της τοπικής Αγιολογίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο ομότιμος Καθηγητής της Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Αθάνατος, οι εργαζόμενοι του Ι.Π.Ε. και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ευλαβείς προσκυνητές. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου Ιεροθέου, πρώτου Επισκόπου Αθηνών, και του Αγίου Διονυσίου, τα οποία είχε φέρει ο π. Μιχαήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων