17/05/2019 17/05/2019 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη εβδομάδα αναφορικά με τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την πολιτεία. Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία βάσει προγράμματος θα διαρκέσει έως την Παρασκευή. Την Πέμπτη θα διεξαχθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης...
17 Μαΐου, 2019 - 9:01

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ και η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Διαδώστε:
Η συνεδρίαση της ΔΙΣ και η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη εβδομάδα αναφορικά με τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την πολιτεία.

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία βάσει προγράμματος θα διαρκέσει έως την Παρασκευή.

Την Πέμπτη θα διεξαχθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος», παρόντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης αυτής αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, μια συνάντηση η οποία έχει γεννήσει προσδοκίες για τις διμερείς σχέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε το Φανάρι, όπου επέδωσε προσωπικώς στον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να παραστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο Πατριάρχης σε επιστολή του, προς τον Μακαριώτατο χαρακτηρίζει την επίσκεψή του, ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό»

Παράλληλα, συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος αναμένεται να θέσει ενώπιον των Ιεραρχών το θέμα που προέκυψε το Μεγάλο Σάββατο με την αιφνίδια αλλαγή του τόπου υποδοχής του Αγίου Φωτός. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά το Άγιο Φως έφτασε στην Ελευσίνα και όχι στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως γίνεται.
Εκτός από τον Μητρ. Μεσογαίας έκπληκτος και απογοητευμένος είχε δηλώσει τότε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, στην περιφέρεια του οποίου έφθασε το Άγιο Φως χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί.

Επίσης, πιθανό θεωρείται η ΔΙΣ να ασχοληθεί και με το θέμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων